Csikvári Judit

Képzettség:
Miskolci Egyetem:
    Kulturális antropológus kutató (kulturális és vizuális antropológia szak)

Nyelvtudás:
angol, olasz


Szakmai tevékenység, tapasztalatok:
2001: Egyetemi kutatóprogramban való részvétel: Észak-kelet magyarországi falvak lokális társadalmának kutatása, területfejlesztési projekt előkészítése céljából. Vallási és etnikai sokszínűség és ennek közösségi szintű kezelése. A helyi közösség antropológiai elemzése.
2002: Empirikus kutatás Nyugat-Afrikai bevándorlás témájában, elsősorban európai nagyvárosi környezetben. Fő szempontok a motivációk és szerveződés, az európai tartózkodás ideje alatti tevékenység, hazatelepülés esélyei; a bevándorlók jelenlétének hatásai a befogadó környezetre.
2003-2004: Empirikus kutatás a Magyarországról Nyugat-Európába tartó időszakos munkamigráció témájában. A kivándorlási időszak anyagi, szellemi és kapcsolati hozadéka és annak felhasználhatósága szempontjából. A külföldi munkavállalás ideje alatti életmód és kapcsolati háló antropológiai elemzése.
2006: Panta Rhei Bt.:
Háttérkutatás egy, prostituáltak számára tartott jogi oktatás előkészítéséhez, a magyarországi prostituáltak jogkövető magatartásának elősegítésére.
Külföldiek illegális foglalkoztatása Magyarországon. Empirikus kutatás, a szabálytalan foglalkoztatás gyakoriságának, ágazati eloszlásának, formáinak feltérképezésére; a munkaadói és munkavállalói oldal érdekei a feketefoglalkoztatásban, a külföldiek foglalkoztatására vonatkozó szabályok esetleges hiányosságainak meghatározása.