Találkoztam boldoguló cigányokkal is
A könyv megvásárolható az Írók Boltjában, illetve megrendelhető itt. (1.680 Ft)

Osiris, Budapest, 1999. 198 oldal.
TANINFO, Budapest, 2003. 170 oldal. (második, átdolgozott kiadás)

"Színes, izgalmas életutat bejárt cigány személyiségekkel beszélgettem pár évvel ezelőtt életükről, küzdelmeikről, sorsuk felíveléséről, nehézségeikről és örömeikről. Beszélgetőtársaim a magyarországi cigányság különböző csoportjaihoz tartoznak, más és más a történetük, az életkoruk, a környezetük, a hivatásuk.
Vannak közöttük ismert személyiségek - mint Choli Daróczi József, Déki Lakatos Sándor, Lakatos Menyhért, Lakatos Pál, Mohácsi Viktória, Oláh Mara, Orsós Jakab vagy Péli Józsefné -, és akadnak, akiket csak saját körükben ismernek, becsülnek. Sorsuk a legfőbb dologban mégis közös: a cigányságot sújtó kegyetlen hátrányokat, előítéleteket tehetségükkel, akaraterejükkel, kitartásukkal leküzdve sikeres, megbecsült emberek lettek.
Az ő vallomásaikból született a könyvem, amelynek első kiadása 1999-ben jelent meg. Minden történet úgy kerek, ahogy akkor megírtam, csak rontottam volna rajtuk a folytatással, úgyhogy csak a formán, a stíluson javítottam. Ha a szereplők sorsában voltak is változások, az, amiért a könyvet megírtam, változatlan maradt: bíztatást adni a cigány embereknek, hogy ne érezzék senkinél kisebbnek magukat - és közelebb hozni a többséghez tartozókat egy olyan világhoz, amelyet eddig nem tudtak vagy nem is akartak mélyebben megismerni, megérteni."

Szemelvények